28 Ekim 2015 Çarşamba

Hamile Günlüğüm

  Selamlar,

  Uzun süredir yazamadığım için genel bir şekilde yazıp hamile günlüğümü tamamlayım dedim. 18. haftadan sonra nedense yazamadım bir türlü. Zaten 3. trimester da benim için biraz zor geçti. Çok şükür sağ salim tamamladık ama.

 20-28 haftalar gayet rahat geçmişti. İstanbul'da yaza yaklaşmamıza rağmen havalar serin gidiyordu. Bu da benim için bir artıydı. Gerçekten hamileler için sıcak çok zorlayıcı bir faktör. Kilom da gayet iyiydi henüz balon misali şişmemiştim. Anlayacağınız hamileliğimin tadını çıkarıyordum. 

  Derken tatilimiz başladı ve temmuz başında Antalya'ya geldik. Benim de eşiminde ailesi Antalya'da oturuyorlar. İstanbul-Antalya arası yolculuk, Antalya'nın kavurucu sıcağı, hamileliğimin ağırlaşması derken rahatsızlanmaya başladım. 30-32 haftalar arasıydı. Ve birgün sancım başladı,acile gitmek zorunda kaldık. Kontroller derken yatış yapmamız gerektiğini söylediler ancak erken doğum olursa yenidoğan yoğun bakımında küvezlerinin olmadığını ve müdahale edemeyecekleri için başka bir hastaneye sevk etmeleri gerekeceğini de anlattılar. Bir nevi gidin başka hastaneye de başımıza dert olmayın dediler de diyebiliriz. Neyse uzatmıyacam, sonuç olarak başka bir doktora gittik, o da Antalya gibi sıcak bir yerde gebe olmanın zor olduğunu, endişe edilecek bir durum olmadığını, sıcaktan dolayı kasılmaların olduğunu söyledi. Magnezyum verdi kasılmalar için ve ilacı düzenli aldıktan sonra da normale döndüm Allah'a şükür. Böyle bir atraksiyonla Antalya tatilimizi de bitirdik ve evimize geri döndük. 

   Muhtemel doğum tarihim ekim olduğu için, heyecanla o güzel ayı beklemeye başladık. İstanbul'a dönünce daha bir rahat geçirmeye başladım hamileliğimi. Buralar serinlemişti çünkü. Eylül geçti ekim geldi çattı. Kontrollerim sıklaşmaya başladı. Doktorum sezaryen olmam gerektiğine karar verdi. Normal doğumu çok istesem de nasip olmadı. Ve 12Ekim2015'e sezaryen tarihi aldık :) 




  55 kiloyla başladığım hamilelik serüvenimde 12Ekim sabahı tartıda 70kiloyu gördüm. İstediğimden 2-3kilo fazla almıştım ama olsun napalım :) Son kez koca göbüşümle fotoğraf da çekindik ve ailemizin minik üyesine kavuşmak üzere yola koyulduk.

  Ve devamı doğum hikayemde .....

Kendinize iyi bakın... 
Tuba



İnstagram hesabım :  https://instagram.com/tubiiik